QUI SOM - Història
L'Associació Musical Pau Casals neix l'any 1989, com a fruit de l'interès d'un grup de persones de donar a la població de Mollet del Vallès una institució musical activa. Es pretenia proporcionar als joves molletans la possibilitat d'accedir a una formació musical independentment de les seves característiques socioeconòmiques. És per aquest motiu que l'entitat decidí fer-se càrrec de la formació dels seus membres, demanant-los només una aportació simbòlica de pertinença com a soci. Aquest esperit de posar la música a l'abast de tothom s'ha mantingut al llarg de la vida de l'Associació Musical Pau Casals.

A la vegada que rebien la formació, el components de la Banda tenien la possibilitat de posar en pràctica els seus coneixements, formant part de les diverses cordes que institueixen una banda de música. En aquell moment no existia en tota la comarca cap formació musical d'aquest tipus que no fos de caire professional i que permetés als joves estudiants de música exercitar-se en la pràctica de l'instrument i gaudir amb la interpretació instrumental en un conjunt musical d'aquestes característiques. 

D'ençà i fins a l'actualitat, la trajectòria de l'Associació Musical Pau Casals  s'ha definit per una intensa activitat que ha portar als seus joves membres a participar en diversos esdeveniments culturals de la vila i de tot el país -com és el cas de l'Olimpíada de Barcelona'92- i, fins i tot, a participar en festivals celebrats més enllà de les nostres fronteres, com el de la ciutat belga de Neerpelt.

Així, l'Associació participa intensament en el moviment cultural i associatiu de Mollet del Vallès, oferint actes organitzats per la pròpia entitat, com el Concerts d'Aniversari, Santa Cecília i Nadal; i d'altres en els quals es convida a participar a altres bandes de Catalunya i d'Espanya per tal d'apropar als molletans la tradició de la música de bandes tan pròpia de la nostra cultura. Per Mollet, gràcies a l'Associació Musical Pau Casals han passat bandes com la Jove de Líria (València), Roquetes-Nou Barris i Pare Manyanet de Barcelona, Agrupació Musical de Cerdanyola, Banda de Padrón (Galícia) i la de Calanda (Aragó), entre d'altres.

L'AMPC també ha  participat en actes organitzats pel consistori municipal o per altres entitats ciutadanes i manté bona relació amb les associacions socials i culturals de la ciutat. Així, durant aquests anys s'ha pogut veure actuar a la Inauguració del Museu Abelló i de diverses places i parcs de la ciutat, cercaviles de reis i carnestoltes... i en actes propis d'altres entitats com poden ser: Homenatge a Falla, Festa de les Nacionalitats, Saló de la Infància, etc...

Com ja s'ha dit l'activitat  ha esta molt intensa des del mateix moment de la seva fundació l'any 1989. Aquell mateix any els seus membres van viatjar a la ciutat germana de Rívoli a la regió del Piamonte italià, a on van oferir una sèrie de concerts i cercaviles i, a més van constituir l'acompanyament musical del grup de dansaires del Ball de Gitanes de Mollet. El 1999, amb motiu del seu X Aniversari, va tornar a Rivoli amb una qualitat de repertori i d'interpretació molt crescuda d'ençà la seva primera actuació a la ciutat italiana.

Altres esdeveniments han mogut l'Associació  fora del territori català, com ha estat el Europees Muziek-Festival de Neerpelt (Bèlgica) l'any 1995, a on va quedar classificada en el 3er lloc de la categoria Bandes i Fanfàrries Amateurs.

En l'àmbit català cal assenyalar la participació en la Cerimònia d'Inauguració dels XXV Jocs Olímpics de Barcelona'92, juntament amb altres bandes de tot Catalunya; la participació en la Trobada Anual de Bandes de Música de Catalunya, organitzada per la Federació Catalana de Societats Musicals (en la qual ens trobem federats) i la participació en l'enregistrament del CD que la Banda de Roquetes Nou-Barris va elaborar amb la col·laboració de 10 bandes amb motiu des seu Xè Aniversari.

Una altra fita interessant de l'Associació Musical Pau Casals ha estat la participació en l'enregistrament de dues bandes sonores de pel·lícules. En primer lloc en la cinta catalana "Monturiol", basada en la vida del genial inventor del submarí, i mes recentment en la producció franco-catalana d'un llarg-metratge per a televisió titulat "El millor negoci del món", que narra la vida d'una família que hereta un negoci funerari.

També l'Associació Musical Pau Casals compta amb el seu propi àlbum recopilatori amb algunes de les peces més representatives del repertori dels 10 primers anys de vida de la formació. Aquest treball anomenat 10 anys de música ens van registrat amb motiu del Xè aniversari de l'Associació.