divendres, 14 de juny del 2019

Presentació del 30 Aniversari de l'AMPC

El passat dia 8 de juny a les 18:30 hores va tenir lloc al Centre Cultural la Marineta la presentació dels actes del 30 Aniversari de l'Associació Musical Pau Casals.

En aquest acte, en el qual van participar diversos membres de l'Associació, músics, director, president i membres de la Junta, es va presentar un recull de fotografies històriques, així com també es va mantenir un diàleg obert en el marc d'una taula rodona. Després d'això, es van presentar els actes previstos per a la celebració del 30 Aniversari, que duraran tot un any, des del mes de juny de 2019 fins el mes de juny de 2020.

A continuació es presenten els actes, que es van consensuar en el marc d'un grup de treball específic que va recollir les aportacions de tots els socis i sòcies de l'entitat: 

2019, Juny CONCERT D’ESTIU DE LA BANDA DE L’AMPC El concert d’estiu de la Banda de l’AMPC acollirà una selecció dels temes que més èxit han tingut entre el repertori tocat en els últims anys, sota la direcció musical de Mario Roldán Muñoz. Lloc: Plaça Pau Casals.

2019, Juny – 2020, Juny EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA “30 ANYS DE LA BANDA” Exposició de fotografies que recullin l’essència del que ha significat aquests 30 anys de la Banda per a la ciutat de Mollet i per a les persones que han passat per la mateixa. La proposta neix amb la intenció de ser itinerant per diversos centres cívics i escoles de Mollet del Vallès tot al llarg de 2019 i 2020, amb algun acte puntual de presentació. Lloc: Itinerant.

2019, 14 de Setembre CONCERT A LA FIRA D'ARTESANS La intenció de l'AMPC és poder oferir un concert de la seva Banda en el marc de la Fira d'Artesans, el lloc on va realitzar el primer concert de la seva història.

2019, 28 de Setembre ASSAIG OBERT A L'OKTOBERFEST TORRAT En el marc de l'Oktoberfest que organitza la Colla dels Torrats, oferirem un assaig obert de 13 a 14 hores on mostrarem com treballem als assajos i oferirem una mica de música per l'hora del vermut.

2019, 29 de Setembre CERCAVILA AMB COLLES DE MOLLET Acompanyant a diferents colles (Banda del Moll Fer, Diables, entre d'altres) participarem en un cercavila per la ciutat de Mollet amb altres bandes de música popular on oferirem el nostre repertori.

2019, Octubre JORNADA “PORTA UN AMIC” Aquesta jornada buscarà que les persones sòcies i els músics de la Banda convidin a una persona, ja sigui coneguda, familiar o amiga, a un assaig de la Banda al Centre Cívic l’Era, on habitualment fem els assajos cada dissabte al matí. Al final de l’assaig es farà un pica-pica i s’explicarà millor com funciona l’associació i la seva formació musical. Lloc: Centre Cívic l’Era.

2019, Novembre CONCERT DE SANTA CECÍLIA DE LA BANDA DE L’AMPC El tradicional concert de Santa Cecília, un dels més emblemàtics que realitza la Banda de l’AMPC acompanyarà també la celebració del 30 aniversari. Lloc: Teatre de Can Gomà.

2020, Gener MOLLET ARTS I ESCENA L’Associació Musical Pau Casals proposarà conjuntament amb l’Ajuntament de Mollet en el seu cicle cultural Mollet Arts i Escena un interessant programa per a la tarda-nit del divendres de la festa Major d’hivern: una masterclass durant la tarda amb un reconegut saxofonista (Big Dani Pérez) i un concert seu a la nit, amb una breu actuació com a teloners de la Banda de l’AMPC. Lloc: Teatre de Can Gomà.

2020, Maig CONCERT DEL 30 ANIVERSARI DE L’ASSOCIACIÓ MUSICAL PAU CASALS Com a cloenda de l’any d’aniversari es vol oferir una actuació singular en horari de tarda-nit a la ciutat de Mollet: un espectacle musical amb la participació, evidentment, de la Banda de l’associació, però també d’altres conjunts en un ambient eminentment musical. Algunes de les propostes sobre la taula són la Big Band sènior del taller de músics o la Balkan Paradise Orchestra. La idea és que des de la tarda es pugui gaudir d’una programació musical amb activitats i propostes que apropin a petits i a grans. Lloc: Parc de Can Mulà.

SAMARRETES DE LA BANDA DE L’AMPC Amb motiu del 30 aniversari es realitzarà una tirada de samarretes que serviran tant per dotar d’un vestuari d’estiu més informal a la Banda com per fer promoció de la mateixa per part de la resta de socis i pel públic en general, ja que es posaran a la venda per a tothom.

MASTERCLASS Al llarg de l’any del 30 aniversari es vol portar a terme un conjunt de masterclass per part de músics de renom experts en el seu instrument. Aquestes classes magistrals es volen adreçar tant als socis de l’associació com al públic en general, i altres estudiants i professors d’escoles de música. Les propostes de masterclass que hi ha sobre la taula són: vent-fusta, vent-metall i percussió corporal.